Nytårshilsen og orientering fra Korning menighedsråd

Nytårshilsen og orientering fra Korning menighedsråd

Fridtjof Stidsen – formand for Korning menighedsråd – bringer her en nytårshilsen og orientering. Du kan også se nytårshilsnen fra Løsning menighedsråd her.


Et meget specielt år 2020 sluttede for nogle dage siden. Et år som ingen havde drømt om eller kunnet forudse. Vi blev standset og bekymringer kunne let fylde os. En del gudstjenester (i to omgange) og andre arrangementer blev aflyst og bliver aflyst.

Jeg vil gerne her kort nævne fire ting.

  1. Ros til vore præster og øvrige ansatte. I har været gode til at finde nye veje og måder på at få evangeliet ud. Kreative og omstillingsparate har I været. Tak for det. På den måde er de fleste nået, men vi må samtidig være bevidst om at ikke alle nås online.
  2.  Vi har været og er som kirke privilegeret. Det må vi huske. Mens andre dele af samfundet og foreningsliv ikke har kunnet mødes, eller har måttet mødes 10 eller 50 har vi i kirken kunnet mødes endnu flere, hvis altså rummets størrelse tillod/tillader det. Tilmeldinger og begrænsninger kan virke besværligt og uforståeligt. Men godt vi igen kan mødes til søndagens gudstjeneste.
  3. Statsministeren sagde i december i forbindelse med et pressemøde: lyset er på vej, vaccinen er på vej. Selvfølgelig godt med en vaccine. – Men jeg kunne ikke undlade at tænke på det lys som kom til os julenat og som vi igen netop har fået lov at fejre. Det store lys må for os være Jesus Kristus.
  4. Det med plads i kirken er blevet strammet. 7,5 m2 pr person skal der være. Derfor er antallet i Korning sat ned til 24 plus personale. Nu hedder afstanden to meter eller mere. Så derfor kan vi ikke bare sidde bagved hinanden med en tom bænk imellem. Vi er desværre nødt til igen at sidde forinden og foruden på bænkene. Dette for at kunne rumme dem vi må være samtidig med at vi skal passe på hinanden. MR håber på forståelse herfor. Men velkommen til gudstjeneste, desværre nu kun med plads til 23 deltagere. Vi håber snart at kunne rumme flere i kirken.

Til sidst. Husk lyset er kommet i Jesus Kristus.

Godt nytår.