Minikonfirmand

Minikonfirmand

Når et barn bliver døbt, får forældrene den opgave, at de skal oplære barnet i den kristne tro. Som en hjælp til det tilbyder Løsning og Korning kirker minikonfirmand-undervisning – et godt og spændende fællesskab for børn med kirken som ramme.

Minikonfirmander efteråret 2019
Minikonfirmander efteråret 2019

Minikonfirmandundervisning er et tilbud til alle børn i 3. klasse på Løsning skole, Stjernevejsskolen, Korning skole og Bøgballe Friskole. Invitationen gælder alle børn, uanset om man er døbt eller ej og uanset religiøs tilknytning. Børnene kan her møde kirke og kristendom på en måde, som passer til deres alder. Undervisningen foregår i Løsning Kirke og Kirkecenter for Løsning Skole, Stjenevejsskolen og Bøgballe Friskole og i Korning Kirke og på Korning skole for børnene derfra. Undervisningen forløber over 9 eftermiddage af 1½ times varighed og afsluttes derefter med en festlig gudstjeneste, hvor minikonfirmanderne medvirker. Som minikonfirmand går man på opdagelse i kirkerummet, hører fortællinger fra Bibelen, synger, leger, laver opgaver m.m.

I foråret 2020 er der minikonfirmand for børnene på Løsning skole/Stjenevejsskolen kl 13:00 i Løsning kirke d. 31/3, 14/4, 21/4, 28/4, 5/5, 12/5, 19/5, 26/5 og 2/6 og afsluttes med familiegudstjeneste d. 7/6. Ligeledes er der minikonfirmand for børnene fra Korning kirke kl 13:00 d. 16/4, 23/4, 30/4, 7/5, 14/5, 19/5 (sammen med Løsning) 28/5, 4/6 og 11/6 og afsluttes med familiegudstjeneste d. 14/6.

Undervisningen planlægges og forestås af sognemedhjælper Linda Klitlund i samarbejde med kirkernes præster. Minikonfirmanderne inviteres gennem skolen, hvor sognemedhjælperen besøger klassen. Det er efterhånden ved at være en god tradition blandt eleverne i 3. klasse at man selvfølgelig skal gå til minikonfirmand!

Minikonfirmand forløbet afsluttes ved en familiegudstjeneste. Sidste forløb blev afsluttet 1. søndag i advent, hvor børnene hjalp ved gudstjenesten.

Minikonfirmander hjælper ved adventsgudstjeneste