Corona regler

Corona regler

Opdatering Fredag d. 23. oktober

De generelle forsamlingsregler for samfundet er sat ned til 10 fra d. 26. oktober. I denne udtalelse fra Kirkeministeriet understreges det, at udover at vi selvfølgelig skal passe godt på hinanden, så er det kun regler for begravelse der er ændret: Antallet af tilladte personer ved en underdørs begravelse sættes ned til 50 i stedet for 200 hidtil.

Det undersøges i øjeblikket, om påbuddet om at bære mundbind eller visir fra d. 29. oktober også kommer til at gælde i folkekirkens lokaler og ved gudstjenester.

Se desuden denne oversigt på coronasmitte.dk eller denne opsummering af retningslinjer fra Evangelisk Luthersk Netværk.

Regler for Kirker

I kirkerne gælder de almindelige forsamlingsregler ikke! I stedet er der særlige krav om, at der skal være 2 kvadratmeter pr. person i lokalerne – og der skal være 2 meter mellem folk, hvis man synger. 1 meter hvis man ikke synger. Personer, der til dagligt er i tæt kontakt, må fortsat sidde sammen.

Ligeledes skal man spritte hænder når man går ind – og man skal selvfølgelig ikke møde op, hvis man har symptomer eller er testet positiv for Covid-19. Alle skal sørge for at holde god afstand når man går ind og ud. Der er (endnu) ikke et krav om at man skal bære mundbind, men man må selvfølgelig gerne.

Disse krav har været uændret siden 9. juni, med mindre opdateringer d. 9. oktober.

Løsning menighedsråd har d. 17. oktober besluttet af suspendere fællesspisning og kaffe til arrangementer i kirken og kirkecenteret, læs mere her.

I Løsning og Korning kirker skal man booke plads til gudstjenester og evt. andre arrangementer. Til det formål bruger vi Plads i Kirken systemet.

Menighedsråd og personale vil selvfølgelig løbende vurdere hvad vi gør i Løsning og Korning kirker, både hvad vi må og hvad vi vurderer er forsvarligt.

Baggrund

Du kan læse mere her om reglerne for Folkekirken: Hvilke coronaregler gælder i kirken? eller læse de officielle lovkrav her. Den seneste nyhed fra Kirkeministeriet er fra d. 23. oktober. Se desuden denne oversigt på coronasmitte.dk.

Læs alle tidligere nyhedsopslag om Corona fra kirken.