Kirkerne slår dørene op

Kirkerne slår dørene op

Obs: 9. juni kom der nye retningslinjer – læs dem her: Nye retningslinjer for kirkerne

Fra den 18. maj kan vi endelig igen åbne kirkedørene i Løsning og Korning op – og det glæder vi os til. Der er nogle ting, der bliver anderledes – og nok også lidt mere besværligt – i den kommende tid, men det er en billig pris for igen at kunne få lov til at mødes med hinanden. Her kan du læse mere om, hvordan åbningen kommer til at foregå.

Du kan også downloade denne flyer: Kirken slår dørene op flyer eller se denne video hvor Filip Torp Kildeholm, Sune Skarsholm og Else Laursen forklarer hvordan det kommer til at foregå:

Det gælder selvfølgelig ligesom i resten af samfundet, at hvis du har symptomper på Covid-19, så hverken må eller skal du møde op i kirken!

Gudstjenester og Pladsreservation

Pr. 18. maj må man være 44 personer i Korning Kirke og 90 personer i Løsning Kirke, og man skal sidde med en afstand på 2 meter til dem, man ikke er i husstand med (det er ændret d. 9. juni – se her: Nye retningslinjer for kirkerne). Det giver nogle udfordringer ift. plads. Dog ønsker vi, at så mange som muligt kan være med – og uden at nogen skal gå forgæves. Derfor vil vi afvikle en ekstra gudstjeneste  i Løsning alle søndage indtil sidst i juni, hvorefter vi forventer nye udmeldinger fra myndighederne. Se alle gudstjenester i kalenderen. Vi vil også fremadrettet live-streame til YouTube fra gudstjenesterne i Løsning (læs mere om live streaming her).

For at ingen skal gå forgæves, skal man inden gudstjenesten (senest dagen før) reservere en plads i kirken til sig selv og sin familie vha. booking systemet Plads i Kirken. Det kan man gøre for hver gudstjeneste i kalenderen, hvor der er et booking-link for hver enkelt gudstjeneste, eller du kan se alle gudstjenester på pladsikirken.dk. Man kan også reservere en plads i kirken ved at ringe til kordegn, Else Laursen på 7579 0014 indenfor kirkekontorets åbningstid. Husk at afmelde, hvis du ikke kan komme alligevel. Bemærk, det er ikke nødvendigt at vise billet – vi stoler selvfølgelig på at folk har booket hvis de siger det!

I forbindelse med gudstjenesterne tager vi selvfølgelig alle de nødvendige sikkerhedsforanstaltninger, så alle kan være trygge ved at komme. Det gælder også ift. nadver, hvor vi vil give tydeligere instruktioner undervejs i gudstjenesten.

Kom gerne i god tid inden gudstjenesten. Forvent at få anvist plads når du kommer.

Børnekirke

Det vil fremgå af kalenderen, til hvilke gudstjenester der er børnekirke i Løsning kirke. Der vil være farveblyanter og tegninger klar til børnene til alle gudstjenester, som der plejer at være.  Det er jer helt frit, om I som forældre går med ud til børnekirke. Læs mere her om børnekirke.

Hverdagsgudstjenester

Vi vil fra onsdag d. 27. maj afholde en hverdagsgudstjeneste (se i kalenderen). Den vil i sin form og indhold minde om søndagsgudstjenesten, men vil være særligt målrettet ældre og sårbare, der kan opleve sig utrygge ved at komme til en almindelig søndagsgudstjeneste. Der skal ikke reserveres plads til disse gudstjenester.

Liturgiske morgengudstjenester

Hver tirsdag morgen kl. 8 vil vi have en kort liturgisk nadvergudstjeneste. Læs mere her.

Babysalmesang

Babysalmesang starter op den 28. maj kl. 10 i Løsning kirke. Vi mødes i kirken, og går ikke som vi plejer ind i kirkecenteret og drikker kaffe pga. smittefare. Man kan tilmelde sig dette ved at kontakte Linda Klitlund på tlf. 24 90 13 11. Læs mere her.

Kirkefrø

Opstart d. 25. maj kl. 16-17 og herefter de følgende mandage (med undtagelse af 2. pinsedag) indtil sommerferien. Man kan tilmelde sig dette ved at kontakte Linda Klitlund på tlf. 24 90 13 11. Læs mere her.

Spørgsmål?

Har du nogen spørgsmål til ovenstående – eller åbningen af kirkerne generelt, er du velkommen til at kontakte vores kordegn, Else Laursen (7579 0014) eller kirkens præster (Sune Skarsholm, 5116 0169 og Filip Torp Kildeholm, 3025 5882)

Du kan se de officielle retningslinjer her og holde dig løbende orienteret på coronasmitte.dk