Måltider med duft af påske

Måltider med duft af påske

Spis dig mæt i påskens budskab

Det er tanken bag nedenstående materiale udarbejdet af Filip Kildeholm. I løbet af ni måltider fra Palmesøndag til 2. Påskedag kommer man igennem nogle af påskens centrale bibeltekster og salmer, der omhandler påskens dramatiske budskab. Samtidig ligger materialet op til samtale, hvor både børn og voksne kan være med. Velbekomme!

Hent materialet som PDF her: Måltider med duft af påske
eller i en printvenlig udgave her: Printvenlig udgave af Måltider med duft af påske

Materialet er bygget sådan op, at det indrammer dagens hovedmåltid i hjemmet med sang, bøn, bibel og samtale. Materialet er lavet, så både børn og voksne kan få noget ud af det. Der er derfor også lavet forslag til børnesange, som børn kan synge med på. Ligeledes er der nogle særlige familievenlige spørgsmål, som både børn og voksne kan samtale om ved bordet. Det anbefales, at de voksne forklarer og evt. genfortæller svære passager fra bibelteksten, så de mindre bedre forstår dem. Det er også muligt at finde parallelteksten i en børnebibel.

Håbet med materialet er dels at pege på påskens budskab om Jesus Kristus, men også at motivere til, at man sammen i familien sætter egne ord på, hvad påsken betyder. Idéen med den efterfølgende samtale er i øvrigt inspireret af Bibellæser-Ringens gode og familievenlige materiale ”Hæng ud med Gud” (se mere på hængudmedgud.dk), der netop vægtlægger samtalen. Hermed er også en anbefaling til dette materiale givet videre – særligt til børnefamilier.