Nye Corona retningslinjer op til jul

Nye Corona retningslinjer op til jul

OBS: Gudstjenester aflyst – læs her


Kirkeministeriet har mandag aften d. 21/12 udsendt opdaterede retningslinjer for kirkerne her inden julegudstjenesterne. I store træk er det en indskærpelse af eksisterende krav og anbefalinger omkring at holde afstand og udluftning og rengøring. I Løsning og Korning kirker vurderer vi, at vi fortsat kan afholde julegudstjenesterne stort set som oprindeligt planlagt (se her). Det gør vi fordi:

  1. Der er ikke flere tilmeldt julegudstjenesterne end der plejer at være til almindelige søndagsgudstjenester – faktisk er der færre. Antallet er sat ud fra at vi sikrer at der er min. 2 meters afstand og mere end de påkrævede 2 kvadratmeter pr. person. Vi har i begge kirker afviklet gudstjenester forsvarligt på denne måde det sidste halve år.
  2. Efter hver gudstjeneste desinficeres lokalet og udluftes grundigt. Under gudstjenesten vil vi også have let udluftning.
  3. Kirkeværter sørger for at anvise plads og at kirken tømmes forsvarligt uden at der opstår kø dannelser.
  4. Længden af gudstjenesten juleaften forkortes til 45-50 minutter – øvrige gudstjenester forkortes til ca. 55-60 minutter.
  5. Alle skal fortsat spritte hænder og bære mundbind når de går ind og ud
  6. Juleaften er der ikke nadver – men til øvrige gudstjenester afvikles nadver som hidtil hvor hver enkelt bliver siddende, dog uden sang.

Det er selvfølgelig op til hver enkelt om man ønsker at deltage i gudstjeneste i disse tider – og vi håber at mange fortsat vil benytte sig af muligheden for at se gudstjenesten live-streamet. Klik her for at få inspiration til hvordan du kan følge julegudstjenesten derhjemme.