Frivillig i omsorgsarbejde

Frivillig i omsorgsarbejde

Der er i Løsning og Korning mange forskellige diakonale omsorgstjenester, som er baseret på frivillige. Sognemedhjælper Randi Hummelmose fungerer som koordinator for de fleste af disse tjenester, og alternativt kan kordegn Else Laursen kontaktes for mere information om det at være frivillig i de forskellige opgaver.

Aften for enlige

Aften for enlige er et fællesskabs-arrangement for alle enlige med spisning og 30 minutters indslag hver aften. Frivillige hjælper til med arrangering, servering og oprydning.

Besøgtstjeneste

Besøgstjenesten har til formål at forebygge ensomhed ved at frivillige regelmæssigt kommer på besøg.  Besøgsvennernes opgave er ikke at udføre egentlig praktisk arbejde, men de har tid til at tale, læse højt, gå med på en spadseretur – ja, mulighederne er mange. Der er således tale om en personlig kontakt, der har til hensigt at opmuntre og være til stede.

Har du et par timer i overskud hver eller hver anden uge, kan du glæde et medmenneske med et besøg. Det kræver, at du har lyst til at lære et andet menneske og kende, er trofast, og at du kan afse et par timer enten hver uge eller hver fjortende dag. Du vil indgå i en dejlig flok på over 30 besøgsvenner, som mødes til div. arrangementer både med og uden besøgsværten. Få en samtale i stand med vores sognemedhjælper Randi, om det er noget for dig. Besøgstjenesten har brug for flere frivillige!

Vågetjenesten

Vi er meget taknemmelige over vågetjenesten , som gør en fantastisk god indsats hos døende medborgere på Løsning Plejecenter og nogle også i private hjem. Men vi har brug for flere frivillige til tjenesten. Kunne du tænke dig at høre mere om vågetjenesten, kan du se kontaktoplysninger her.

Vågetjenesten er et samarbejde mellem Hedensted Kommune, Løsning Plejecenter og Løsning og Korning Kirke, og det drejer sig om 3-4 timer pr. gang. Du skal ikke erstatte plejepersonale, men sidde der som et medmenneske. Du kan rekvirere informations materiale hos Randi Hummelmose og du vil også have mulighed for at følge en erfaren frivillig i starten, hvis du har behov for det.

Læs også dette interview om vågetjenesten fra Kirkenyt foråret 2022: Artikel om vågetjenesten fra Kirkenyt 2022

Trilletjenesten

Trilletjenesten er at hjælpe dem der sidder i kørestol med at komme til arrangementer i kirken eller kirkecenteret.

Samtale

Der er behov for, at nogle der vil stå til rådighed for samtale, for dem der har brug for at tale med en andet menneske med det de tumler med.

Fra hjerte til mund – Madordning

Madordningen er en hjælp til de i sognet, som måtte have brug for at få leveret aftensmad i en kort periode. Det kan være ifm. sygdom, fødsel, operation eller ulykke.

Rent praktisk opbevares maden i Løsning kirkes fryser, så der er noget at tage af. Maden laves og leveres af frivillige. Du kan lave mad, og lægge i fryseren eller du kan henvende dig til Randi og få af fryseren og selv dele ud.

Julehjælp (Menighedspleje)

Hvert år samles der ind til menighedsplejen, som uddeler julehjælp til trængte børnefamilier som har søgt om det. Julehjælpen administreres af menighedspleje-udvalget. Du kan som medlem af udvalget hjælpe til med at samle penge ind, bestille og pakke julehjælpen, dele julehjælpen ud ved besøg hos ansøger og som frivillig kan du bidrage med gaver (f.eks. hæklede bamser).